Дезинфекция на мивката е необходимо да се прави редовно. Това

...
Дезинфекция на мивката е необходимо да се прави редовно. Това
Коментари Харесай

Почистване и дезинфекция на мивката

Дезинфекция на мивката е належащо да се прави постоянно. Това е мястото в кухнята, където се натрупват най-вече микроби. В нея се мият чиниите, плодовете и зеленчуците. Как вярно да поддържаме мивката чиста? Ето няколко практични съвета!

Всяка стопанка се грижи за реда в кухнята. За страдание, постоянно държим в мивката неизмити съдове.

Мивката би трябвало да се почиства ежеседмично. Ако я употребявате по-рядко, задоволително е да я почиствате на всеки 2 седмици.

Има няколко стъпки, които можете да предприемете, с цел да поддържате кухненската си мивка чиста.

Почистване

Използвайте гъба и почистете добре цялата мивка. Ако забележите някакви петна, отстранете ги. За множеството петна оцет и сода или примес от лимон и сода са задоволителни за разчистване: навлажнете мивката с лимон или оцет, поръсете със сода, изчакайте няколко минути, избършете с мека забрадка и изплакнете.

Содата с лимон освен отстранява петната, само че има и антибактериален резултат!

Дезинфекция на мивката с оцет

Запушете канала на мивката, прибавете гореща вода и оцет. Това ще унищожи всички микроби. Използвайте гумени ръкавици! Не забравяйте да почистите крана, преди да пуснете водата. Оцетът отстранява и варовика съвършено.

Лоша миризма от канализацията

Въпреки че не виждате бактериите, е мъчно да не усетите миризмата.

Това се дължи на навлизането на останки от храна в канализацията. Това е по-често срещано в домове със съдомиялни машини. Тогава мивката в никакъв случай не се изплаква вярно с повече вода. В резултат на това в тръбите се натрупват останки от храна, които просто се скапват.

Вряла вода

Изсипвайте вряла вода в мивката всеки ден. Замърсяванията няма да се задържат в тръбите.

Лимон

Изсипете лимоновия сок непосредствено в канализацията. Добавете топла вода след няколко минути. Това ще отстрани неприятните миризми.

Сода

Добавете малко сода към канализацията и оставете за няколко минути. Добавете гореща вода и изплакнете щедро с течаща вода. Содата няма да разреши на неприятната миризма да се популяризира.

Вижте още: Как да разпознаете същинския мед?

Ако миризмата е застояла, в мивката може да се добави сода и оцет. След това измийте добре мивката.

Допълнителна цедилка

Купете качествена цедилка, с цел да не навлизат отпадъците в канализацията.

Веднъж годишно е потребно да почиствате сифона под мивката. Това ще отстрани всякаква останала нечистотия, която също е източник на неприятна миризма.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР