Дейвид Мойс преглътна горчив хап в дебюта си начело на

...
Дейвид Мойс преглътна горчив хап в дебюта си начело на
Коментари Харесай

Мойс не започна добре в Уест Хам

Дейвид Мойс преглътна горчив хап в дебюта си отпред на Уест Хам, откакто тимът отстъпи с 0:2 на Уотфорд като посетител в мач от 12-ия кръг. Така лондончани остават на 18-а позиция със единствено 9 точки.

" Чуковете " не се показаха толкоз неприятно, само че пропуснаха най-малко три чисти положения, което се оказа решаващо. Уил Хюс вкара за 1:0 в 11-ата минута с първия прецизен изстрел на отбора на Уотфорд, а в 64-ата Ричарлисон удвои.
GOAL #watfordfc!!! Hughes!!! 1-0!!!

Listen live https://t.co/MVTxcdM2TV
— Watford FC (@WatfordFC) November 19, 2017

Столичани се оказаха безсилни против вратаря Аурелио Гомеш. В 42-ата минута някогашният съотборник на Димитър Бербатов отрази изстрел на излезлия самичък против него Шейку Кояте, а в добавеното време на първата част като по знамение отрази два изстрела на Марко Арнаутович. В 52-ата Кояте профука още една добра опция за равнене.
Still don’t know Gomes saved this... pic.twitter.com/5SMaQRomIF
— West Ham United (@WestHamUtd) November 19, 2017

Играчите на Уотфорд имаха повече късмет в нужните моменти. Така в 64-ата минута Ричарлисон направи 2:0, само че при офанзивата за гола Уил Хюс си оказа помощ с ръка при преодоляването на топката. Не стана ясно дали съдиите пропуснаха да видят това, или са решили, че не е имало предумисъл.
These Watford players have got better hands than Joe Hart #watwhu
— Owen (@JefferiesOwen) November 19, 2017

Още едно прикосновение на кълбото с горен крак ядоса гостите. В 74-ата минута Мануел Лансини шутира доста рисково, само че на към метър пред голлинията Кристиан Кабаселе подложи крайник и мазета, след което пък топката удари и ръката на някогашния състезател на Лудогорец, само че и този път не последва сигнал.

В този ред на мисли Арнаутович получи травма в региона на китката и трябваше да бъде сменен в 74-ата минута.

" Стършелите " обаче също могат да имат искания към рефера Андре Маринер, тъй като в края на първото полувреме той пожали Андрю Каръл. Нападателят на Уест Хам налетя на Ейдриън Мариапа, а към този момент имаше жълт картон. Нова глоба за него обаче не последва.

С тази победа Уотфорд прекъсна серия от три следващи загуби и заема осма позиция. В същото време столичани нямат триумф от 30 септември насам.

За Мойс това беше среща №500 като управител в Премииър лийг. Пред него са единствено Алекс Фъргюсън, Арсен Венгер и Хари Реднап.

СТАТИСТИКА

КЛАСИРАНЕ Премиър лийг 12 кръг, неделя 19 ноември  Уотфорд 2:0краен резулат  Уест Хам
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР