Дейвид Копърфийлд беше принуден да разкрие един от най-известните си

...
Дейвид Копърфийлд беше принуден да разкрие един от най-известните си
Коментари Харесай

Дело принуди Дейвид Копърфийлд да разкрие един от най-известните си фокуси

Дейвид Копърфийлд беше заставен да разкрие един от най-известните си фокуси поради дело за обезщетение против него.

Англичанинът Гавин Кокс съди Копърфийлд поради пострадвания, които получил, участвайки във фокус с " изгубване " от сцената.

Инцидентът станал през 2013 година

По време на известния си фокус Копърфийлд затваря 13 доброволци от публиката във висяща на сцената клетка. След това той покрива клетката със пердета, а след секунди доброволците се оказват в дъното на салона.

Според показанията на бизнес колегата на Копърфийлд участниците във фокуса би трябвало да тичат бързо по секрети коридори, като минават през изоставени театрални декори, да минат през кухнята на казино в Лас Вегас и даже отвън постройката.

Именно по време на едно такова бягане Кокс паднал и си блъснал главата. По-късно се оказало, че пострадването е съществено, като лекуването коствало 400 000 $.

" Публиката няма никаква визия в какво се забърква, доста от тях не са готови и уместно облечени и биват преведени с фенерчета през безусловно чужд терен ", акцентира юристът на Кокс.

Защитниците на Копърфийлд упорстваха делото да се гледа при закрити врата, само че настояването им беше отхвърлено.

Над 55 хиляди души са взели участие непринудено във фокуса, който е един от най-известните номера на илюзиониста в последните 20 години.

Очаква се Копърфийлд също да свидетелства по делото.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР