Дейвид Дейвис и Мишел Барние ЕС и Лондон отново се

...
Дейвид Дейвис и Мишел Барние ЕС и Лондон отново се
Коментари Харесай

ЕС и Лондон пак се разминаха в оценката си за поредния кръг преговори


Дейвид Дейвис и Мишел Барние

Европейски Съюз и Лондон още веднъж се разминаха в четвъртък в оценката си за постигнатия прогрес в четвъртия кръг от договарянията за напускането на Англия.

Главният английски договарящ Дейвид Дейвис настоя на конференция, че е направена " решителна стъпка напред ", до момента в който основният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние дефинира напредъка като " непълен ". Англия желае да бъде най-силният сътрудник и съдружник на Европейски Съюз, уточни Дейвис, представен от Българска телеграфна агенция.

По неговите думи по множеството въпроси, свързани с правата на жителите, позициите са били сближени. Основният въпрос за гражданските права след напускането на Англия остава, не би трябвало думата да има Съдът на Европейски Съюз, посочи Дейвис. Още нямаме съглашение по механизма за пояснение на европейското право, добави той.

По-нататък ще уточним детайлности по финансовите отговорности, добави английският договарящ.

Според него по въпроса за Ирландия е бил реализиран " прочут прогрес ".

Ще запазим използването на европейските стандарти в региона на нуклеарната сила. Остават някои въпроси, за чието решение се изисква прагматизъм, по тях мненията ни се разминават, заключи Дейвис.

Попитан дали Англия планува да вкара визи за жители на Европейски Съюз, да вземем за пример българи, румънци и поляци, Дейвис уточни, че неговата страна ще има отсега нататък свободата да преценя независимо миграционната си политика. Това не значи, че жителите на Европейски Съюз няма да могат да посещават Англия или да работят в нашата страна, добави той.

Успяхме да реализираме изясненост по някои въпроси, по други остава още работа, разяснява Барние. Не се споразумяхме за ролята на Съда на Европейски Съюз в спазването на договореностите.

Англия към този момент не е пресметнала отговорностите си към бюджета на Европейски Съюз, произлизащи от участието в Общността. За нас решението е да се изпълнят всички поети задължения. Още не сме постигнали задоволителен прогрес, съобщи Барние.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР