Действията се осъществяват от служители от ГДГП, ГДБОП, Агенция Митници

...
Действията се осъществяват от служители от ГДГП, ГДБОП, Агенция Митници
Коментари Харесай

Стартира специализирана полицейска операция  на граничните пунктове! НАП, агенция Митници, ГДБОП в действие 


Действията се реализират от чиновници от ГДГП, ГДБОП, Агенция „ Митници ” и Националната организация за приходите. Извършва се надзор по основаната организация на работа за естествен пропускателен режим - посредством план на силите и средствата; осъществяване на ротация на чиновниците, работещи в рискови за корупция зони или изпълняващи рискови за корупция действия. Задачата е недопускане на прекосяване на недекларирани артикули без да бъдат платени дължимите митнически такси и налози.

Смесените екипи управляват и реда за инспекциите на преминаващите през гранични пунктове хора и транспортни средства. В рамките на предварителната защита на корупционни практики и корист със служебно състояние проверяващите организират вторични беседи с миналите през митническа и гранична инспекция пасажери за определяне на възможни проблеми и произшествия, зародили при прекосяването им през страната.

Операцията се осъществя по предписание на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, в съгласие с Министерството на финансите. Заложената цел е засилено противопоставяне на контрабандата и други закононарушения през държавната граница.

П. Петров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР