Действията са осъществени от служители на ГДБОП и Агенция Митници“,

...
Действията са осъществени от служители на ГДБОП и Агенция Митници“,
Коментари Харесай

Двама мъже са задържани за контрабанда на 13.260 кг хероин

Действията са осъществени от чиновници на ГДБОП и Агенция „ Митници “, под наблюдението на Окръжна прокуратура-Хасково
На 7 февруари т.г. на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево е подхваната щателна митническа инспекция на товарен автомобил, ръководен от 52-годишен турски жител, изпълнявал курс от Турция през България за Германия. В хода на осъществения надзор инспекторите от Търговско дружество „ Митница “ – Бургас разкрили наред с заявената стока – бетонна помпа, и високорисково наркотично вещество – хероин. Наркотикът бил разпределен в 8 вакуумирани пакета, обгърнати с алуминиево фолио, и укрит в пътнически сак, подложен в шофьорската кабина на товарния автомобил. Брутното тегло на дрогата е 13.260 кг, на стойност 1 193 400 лева По случая било формирано досъдебно произвеждане. В хода на следствието, под управлението на Окръжна прокуратура – Хасково, интензивно се присъединили чиновници на Групово дело „ Борба с проведената престъпност “. В резултат на взаимно осъществените оперативни и следствени дейности бил оголен и съучастникът в незаконната скица – 42-годишен български жител.

Окръжна прокуратура-Хасково притегли двамата мъже като обвинени по чл.242, ал.4, предл. 1 вр. ал.2, предл. 1 вр. член 20 от Наказателния кодекс и с постановления на наблюдаващ прокурор те са арестувани за период до 72 часа.

Предстои внасяне на искане в Окръжен съд Хасково за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинените.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР