Действията на Северноатлантическия алианс по отношение на Русия доведоха до

...
Действията на Северноатлантическия алианс по отношение на Русия доведоха до
Коментари Харесай

Русия за отношенията с НАТО: Никой не танцува танго сам

Действията на Северноатлантическия алианс във връзка с Русия доведоха до неизбежно напрежение в двустранните връзки, коментира във вторник прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков в коментар за ответните ограничения на Москва против НАТО, заяви ТАСС.

От първи ноември Русия закрива непрекъснатото си посланичество в НАТО, както и представителството на Алианса в Москва. На конференция в Москва в понеделник Сергей Лавров съобщи, че решението е в отговор на дейностите на Алианса, който по-рано този месец лиши акредитациите на 8 души от непрекъснатото посланичество на Русия, като ги упрекна в шпионаж и редуцира числеността на задачата от 20 на 10 души. Лавров упрекна НАТО в отвод от пълноправен разговор и взаимна работа с Русия.

" Състоянието на нещата де факто е просто формализирано де юре. Нямаше никакви връзки, нито разговор.  НАТО заявява желанието си да ограничи Русия по всевъзможен вероятен метод, като поддържа тези думи с съответни дейности ", съобщи Песков. 

В същото време посочи, че сегашната ситуация няма да навреди на съветската страна.  " Няма да страдаме от това, че нямаме никакъв разговор с НАТО. Нека не забравяме, че и преди беше по този начин, диалог имаше единствено по наша самодейност ", сподели Песков.

„ Многократно сме казвали, че е невероятно да танцуваме танго сами и няма смисъл  да го вършим “, акцентира прессекретарят на съветския водач.

Песков изпрати искане за коментар на изказването на немския външен министър Хайко Маас, че решението на Москва във връзка с НАТО усложнява връзките с алианса. 

Германският външен министър Хайко Маас разкритикува в понеделник решението на Русия за отдръпване на задачата си в НАТО.

" Това прави нещата по-трудни, а така и така бяха сложни. Германия се стреми в границите на НАТО да поддържа разговор с Русия. Това решение в допълнение ще удължи ледниковия интервал, който продължава отдавна “, сподели Маас.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР