Действията на Русия са незаконни. Това обяви американският посланик в

...
Действията на Русия са незаконни. Това обяви американският посланик в
Коментари Харесай

САЩ: Действията на Русия срещу Украйна са незаконни

Действията на Русия са противозаконни. Това разгласи американският дипломат в Организация на обединените нации Ники Хейли след задържането на украински кораби в Керченския пролив през почивните дни.
 Украйна вкара военно състояние в регионите, граничещи с Русия  Пълна бойна подготвеност поради Керченския пролив. Как се стигна до спора сред Украйна и Русия?
Русия задържа в Керч три украински военни кораба - " Бердянск ", " Никопол " и " Яни Капу ", които се пробваха да влязат от Черно море в Керченския пролив, отделящ Крим от Русия. Руски кораби са разкрили огън по украинските, при което са потърпевши шестима души, а по-късно украинските плавателни съдове бяха арестувани. Според украинските управляващи 23-ма украински моряци са заложници, трима от които са в болница. Снощи Украйна вкара военно състояние в регионите, граничещи с Русия.

Тази заран съветската организация РИА " Новости " оповестява, че положението на тримата пострадали украински моряци е устойчиво. Опровергава се информацията, че при един от тях ще се наложи ампутация.

На изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Хейли акцентира, че сходно държание от страна на Русия би направило невъзможни естествените връзки сред Москва и Вашингтон. Тя прикани Русия да освободи украинските кораби и техните екипажи.

Призоваваме Русия да съблюдава интернационалните си отговорности и да не пречи или затруднява украинския воден превоз в Керченския пролив - съобщи Хейли, представена от Българска телеграфна агенция. Тя упорства за освобождението на арестуваните кораби и екипажи и да понижи основаното от нея (бел. ред. Русия) напрежение.

" В името на мира и интернационалната сигурност Русия би трябвало да приключи неотложно противозаконното си държание " и да не нарушава правата на никоя страна на свободно мореплаване, акцентира американската представителка в Организация на обединените нации. Тя обаче не загатна за вероятно въвеждане на нови наказания против Москва, за каквито прикани Киев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР