Действията на Русия са геополитически тероризъм. Това заяви в ЕП

...
Действията на Русия са геополитически тероризъм. Това заяви в ЕП
Коментари Харесай

Шарл Мишел: Действията на Русия са геополитически тероризъм

Действията на Русия са геополитически тероризъм. Това съобщи в Екологичен потенциал ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел. По думите му мирът, демокрацията и интернационалното право би трябвало да бъдат защитавани, заяви Нова телевизия.

„ Още веднъж кръвта и войната се върнаха на европейска територия. Преди пет дни Путин стартира брутална, масирана инвазия в Украйна. Абсолютно неоправдана и непровокирана война, учредена на неистини. Единствената му причина беше, че украинските жители направиха своя избор в интерес на демокрацията и върховенството на закона. Нападението е освен против Украйна, а и против интернационалното право и ред. Човешкото достолепие също е подложено на офанзива. Това е геополитически тероризъм”, добави той.

Мишел беше безапелационен, че Трансатлантическият съюз е здрав и съгласуван.

„ Работим с тясно взаимоотношение с членовете на Г-7 и Организация на обединените нации. Все повече страни се причисляват към антивоенната коалиция, като те имат едно общо обръщение: „ Русия- постави завършек на войната, върни се у дома”. Ние упражняваме оптимално напън върху Русия. Поздравявам украинските жители и Зеленски за храбростта. Обещахме, че ще реагираме бързо, че последствията за Русия ще бъдат тежки и дейностите подхождат на думите ни. Наложихме наказания върху водачи и олигарси”, сподели още той.

Председателят на Европейския съвет разяснява още, че наложените наказания върху Русия ще бъдат удар и за Европа.

„ На картата са заложени нашите полезности и нашата съдба”, изясни той.

По думите му ще бъде предоставено леговище и поддръжка на всички, които бягат от войната.

„ Ще бъде чест за нас да покажем своята отговорност пред тези, които имат куража да избягат от войната. Взето беше решение да се задействат механизмите за мир и да бъде подкрепена с даването на нужните ограничения съпротивата”, сподели още Мишел.

Шарл Мишел съобщи още, че Европа държи на върховенството на закона, свободата и демокрацията.

„ Путин си фантазира, че ще разбие европейското единение. Смяташе, че ще се изправи пред бездейност, само че сбърка. Смяташе, че ще завладее бързо Украйна, само че смелите украинци се съпротивляват. Нека създадем по този начин, че съветският президент да разбере, че е сбъркал. Западните сили би трябвало да останат твърди”, сподели още той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР