Действията на Евгений Пригожин ще окажат влияние върху войната в

...
Действията на Евгений Пригожин ще окажат влияние върху войната в
Коментари Харесай

Експерт: Пригожин загатна за други властови центрове в Русия, а това е много опасно

Действията на Евгений Пригожин ще окажат въздействие върху войната в Украйна. Това съобщи в ефира на Нова телевизия някогашният зам.-министър на защитата Йордан Божилов.

„ Вагнер ” е доста сериозна военна мощ, която участваше в нашествието в украинската страна. От тази позиция Русия ще загуби доста ”, счита той.

„ Въпреки, че сме очевидци на много огромно напрежение в ръководството на Русия, походът беше непредвиден. Пригожин доста пъти е упреквал и министъра на защитата и началника на генералния щаб. Интересно ми е какви са задачите му. Според мен е разчитал, че Путин ще го поддържа в борбата с съперниците му. В Русия разнообразни групировки и политически сили основават свои армии, което е предвестител на бъдеща обстановка ”, разяснява още Божилов.

По думите му Пригожин твърди, че от Путин се крие доста информация за протичащото се в Украйна, което значи, че има други властови центрове. Според някогашния зам.-министър на защитата това е доста рисково, защото Русия е втората нуклеарна мощ в света.

„ Гражданите на Ростов на Дон приветстваха „ Вагнер ”, което значи, че поддържат протеста. Последно бях в Русия през 2017 година Ситуацията не е обнадеждаваща за елементарните хора. Те виждат, че едни елити са доста богати, а другите хора са небогати. Има корупция. Обществото е лишено от всевъзможни права. Така, че може да се мисли, че това е и поддръжка за някаква смяна ”, изясни още Божилов. Според него съветското управление има задоволително лостове, с цел да постанова своето ръководство, само че въпреки всичко станалото е сериозен удар по известността на съветския президент.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР