Действието се развива в град Шарлот, Нова Каролина. Адвокат си поръчал

...
Действието се развива в град Шарлот, Нова Каролина.
Адвокат си поръчал
Коментари Харесай

Между мита и реалността

Действието се развива в град Шарлот, Нова Каролина.

Адвокат си поръчал кутия пури (24 броя). Много необичаен тип и доста скъпи ($15,000 коства кутията). След като кутията пристигнала, юристът побързал да ги застрахова. Направил застраховка на пурите срещу кражба, застраховал ги и срещу всевъзможен тип естествени бедствия, в това число пожар. За към месец преди още да е направил и първата вноска към застрахователната лавица, юристът изпушил пурите и завел иск против застрахователната компания. В желае той обяснил, че пурите били окончателно загубени  „ в поредност от дребни пожари ", и настоял застрахователната компания да му изплати загубата. Застрахователната компания отказала да заплати, базирайки се на очевидните аргументи, че юристът е изконсумирал пурите по най-популярния метод - изпушил ги е.

Адвокатът решил да ги съди обаче... и спечелил делото! Съдията се произнесъл, като се съгласил със застрахователната компания, че искът е незначителен и неправилен. Въпреки това обаче споделил, че юристът държи лавица от застрахователната компания, която застрахова пурите срещу пожар, без да се упоменава в полицата тъкмо какъв пожар не би бил допустим.

Следователно застрахователната компания е длъжна да изплати застраховката.

Вместо да губи време и пари в дълги процедури и апели, застрахователната компания приела решението на съда и изплатила на юриста $15,000, с цел да покрие " загубата " на толкоз скъпите пури в поредицата от „ дребни пожари “.

Сега, следва най-готината част.

След като юристът осребрил чека, застрахователната компания пуснала недоволство в полицията, искайки ареста на юриста. Обвиненили го в причиняването на 24 пожара. Арестували го! В съда, застрахователната компания извадила на показ застрахователната лавица и адвокатското удостоверение от предходното дело. Адвокатъл бил упрекнат в умишленото причиняване на 24 пожара на застраховано имущество и бил наказан на 24 месеца затвор и $24,000 санкция.

 На това му се вика „ хитрата сврака с двата крайници “.

Независимо дали случат е автентичен, или не – съставлява любопитен юридически и човешки проблем.

Редакция: обекти.бг

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР