Действието на предписаните лекарства бета-блокери е да понижават сърдечната честота.

...
Действието на предписаните лекарства бета-блокери е да понижават сърдечната честота.
Коментари Харесай

Съществуват ли естествени бета-блокери за понижаване на кръвното налягане?

Действието на предписаните медикаменти бета-блокери е да намаляват сърдечната периодичност. Естествените бета-блокери в нормалните храни, билки и добавки работят по сходен метод. Включването на повече от тези храни или добавки във вашата диета може да насърчи цялостното здраве на сърцето.

Бета-блокерите са постоянно предписвани медикаменти за лекуване на разнообразни положения като високо кръвно налягане и погрешен сърдечен темп, като висок пулс.

Освен това, тяхната приложимост отвън етикета включва лекуване на тревога.

Механизмът на бета-блокерите включва блокиране на резултатите на адреналина (епинефрин), което води до по-бавна сърдечна периодичност и намалено кръвно налягане.

В допълнение към медикаментите, някои храни, билки и добавки имат естествени свойства, които могат да работят като „ бета-блокери “ и да оказват помощ за естествено събаряне на високо кръвно налягане.

В тази публикация преглеждаме 11 естествени бета-блокери и обвързваните опасности от потреблението на тези други възможности.

11 естествени варианти за бета-блокери

Някои храни, билки и добавки имат капацитета да служат като „ естествени бета-блокери “, настоящи по сходен метод като стандартните медикаменти за бета-блокери.

Тези естествени други възможности могат да оказват помощ за понижаване на възпалението, намаление на кръвното налягане, облекчение на тревогата и обезпечаване на други потребни резултати в тялото.

1. Антиоксиданти

Разнообразие от плодове, зеленчуци и храни на растителна основа са богати на антиоксиданти, които играят жизненоважна роля за попречване на възпалителни положения и имат капацитета да намаляват кръвното налягане.

Проучванията демонстрират, че потреблението на богати на антиоксиданти храни, в това число пресни плодове и зеленчуци, може да способства за понижаване на равнищата на кръвното налягане.

2. Калий

Поддържането на задоволителни равнища на калий в храната може да помогне за поддържане на ниско кръвно налягане.

Една добре уравновесена диета постоянно обезпечава задоволително количество калий за множеството хора. Добрите хранителни източници на калий включват нискомаслени млечни артикули, риба, банани и картофи.

3. L-аргинин

L-аргининът, аминокиселина, способства за производството на азотен оксид, който може да насърчи разширението на кръвоносните съдове и евентуално да намали кръвното налягане.

Проучванията демонстрират, че нарасналите равнища на L-аргинин могат също да понижат хипертонията при плъхове.

Хранителни източници, богати на L-аргинин, включват месо и домашни птици, ядки и семена, както и листни зеленчуци.

4. Чесън (Allium sativum)

Чесънът е необятно приет със своите мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, с история на приложимост при разнообразни здравословни положения, в това число високо кръвно налягане и сърдечни болести.

Множество изследвания демонстрират, че чесънът може дейно да намали кръвното налягане. Освен това, той демонстрира сходни удобни резултати като бета-блокерите при справяне с други положения като сърдечни болести.

5. Серпентинова рауволфия (Rauwolfia serpentina)

Рауволфия е билкова добавка, обичайно употребена за лекуване на хипертония. Състои се от индолови алкалоиди, които са производни на триптофана.

Тази билка има капацитета да намалява кръвното налягане, като понижава способността на тялото да всмуква норепинефрин, невротрансмитер, участващ в реакцията на тялото „ бий се или бягай “. Този механизъм оказва помощ за контролиране на равнищата на кръвното налягане.

6. Глог (Crataegus sp.)

Глогът е обичайната китайска билка, известна с потреблението си при лекуване на сърдечно-съдови болести.

Научните проучвания демонстрират, че глогът демонстрира евентуални изгоди за контролиране на кръвното налягане, сърдечен темп и ръководство на признаците при хора със сърдечна непълнота.

7. Дрожди от червен ориз (Monascus purpureus)

Червеният дрожден ориз е известна билкова добавка, употребена за лекуване на сърдечно-съдови болести. Съдържа съединения, известни като монаколини.

Сред тези съединения, Monacolin K е изключително незабравим, защото действа сходно на статините, които се предписват за намаление на равнищата на холестерола. Монаколин К е и най-широко изследваното съединяване в аления дрожден ориз.

В клинично изпитване, извършено през 2015 година, е открито, че композиция от червен дрожден ориз и зехтин усъвършенства липидния профил при участници с метаболитен синдром.

Важно е да се консултирате с Вашия доктор, преди да вземете червен дрожден ориз, защото може да има странични резултати, сходни на тези, породени от статините.

Освен това, учените са разкрили, че равнищата на монаколини в аления дрожден ориз могат да варират, което прави нестабилно какъв брой монаколин участва в съответна добавка от червен дрожден ориз.

8. Берберис (Berberis vulgaris)

Берберисът, обичайно билково лекарство, в предишното се е употребявал за лекуване на възпалителни и сърдечно-съдови болести.

Проучванията при животни демонстрират, че берберисът може дейно да понижи кръвното налягане посредством ориентиране към характерни възпалителни маркери. Като се има поради връзката сред възпалението и хипертонията, берберисът може да има капацитет да помогне за намаление на равнищата на кръвното налягане.

9. Коензим Q10

Коензим Q10 (CoQ10) е значимо съединяване, което взе участие в производството на сила и обезпечава антиоксидантна отбрана. Недостатъчните равнища на CoQ10 са свързани с разнообразни болести, в това число сърдечни болести.

В изследване върху животни, извършено през 2016 година, прибавянето на CoQ10 сподели капацитет за възстановяване на кръвното налягане при плъхове с хипертония, което допуска позитивно влияние върху ръководството на хипертонията.

10. Омега-3 мастни киселини

Омега-3 мастните киселини са категория полиненаситени мастни киселини, които са били подложени на обширни проучвания заради забележителното им влияние върху здравето на сърцето и други изгоди за здравето.

Тези потребни мазнини, постоянно наричани „ здравословни мазнини “, имат капацитета да намаляват кръвното налягане, да инхибират образуването на кръвни съсиреци, да понижат натрупването на плаки в артериите и да облекчат възпалението.

Цялостен обзор на 16 изследвания показва успеваемостта на EPA и DHA, двата съществени типа омега-3 мастни киселини, за възстановяване на сърдечно-съдовата функционалност.

Освен това е потвърдено, че омега-3 мастните киселини способстват за понижаване на признаците на тревога, съгласно резултатите от проучванията.

11. Магнезий

Магнезият е жизненоважен минерал, който играе решаваща роля в разнообразни метаболитни процеси, в това число мускулна контракция и контролиране на нервната система. Проучванията демонстрират, че несъответстващите равнища на магнезий могат да допринесат за развиването на високо кръвно налягане.

В допълнение, изследванията демонстрират, че прибавянето на магнезий може евентуално да понижи равнищата на тревога.

Има ли опасности от опитването на естествени бета-блокери?

Различни храни, които имат естествени бета-блокерни свойства, могат да допринесат за намаление на кръвното налягане и поощряване на здравето на сърцето.

Включването на повече плодове, зеленчуци и богати на антиоксиданти храни във вашата диета носи минимални опасности и се предизвиква.

Въпреки че множеството витамини и минерали могат безвредно да се употребяват посредством всекидневен банкет на мултивитамини, значимо е да се внимава с билковите добавки, защото те могат да взаимодействат негативно с медикаментите.

Потърсете съвет от Вашия доктор, преди да започнете какъвто и да е режим на витамини или билкови добавки, изключително в случай че приемате медикаменти с рецепта, е от решаващо значение.

От значително значение е да дадете приоритет на вашата сигурност, като в никакъв случай не прекъсвате предписаните бета-блокери или други предписани лекувания без утвърждението на Вашия доктор.

Разгововаряйте с Вашия доктор по отношение на измененията в храненето и метода на живот, които могат естествено да оказват помощ за понижаване на кръвното налягане. С течение на времето вие и вашият доктор може да достигнете точка, в която може да се обмисли понижаване или прекъсване на бета-блокерите.

Какво лекуват бета-блокерите?

Бета-блокерите нормално се предписват за разнообразни медицински положения, в това число:

  1. Високо кръвно налягане (хипертония): Тези медикаменти забавят сърдечната периодичност и блокират хормоните, които карат сърцето да изпомпва по-бързо, като по този метод оказват помощ за намаление на кръвното налягане.
  2. Сърдечен удар: Бета-блокерите се употребяват след инфаркт, с цел да понижат активността на сърцето и да подкрепят възобновяване.
  3. Сърдечна непълнота и болежка в гърдите: Бета-блокерите се предписват при сърдечна непълнота, защото те могат да понижат хормоните, които способстват за признаците на сърдечна непълнота.
  4. Неправилен сърдечен темп (аритмия): Въпреки че нормално не са първият избор, бета-блокерите могат да оказват помощ за закъснение на сърдечната периодичност по време на епизоди на аритмия.
  5. Хипертиреоидизъм: Може да се предписват бета-блокери за управление на бързия сърдечен темп, обвързван със свръхактивна щитовидна жлеза.
  6. Тревожност: Бета-блокерите могат да се предписват не по предопределение, с цел да се облекчат краткосрочните резултати на адреналина, освободен по време на тревожни епизоди.
  7. Мигрена: Бета-блокерите могат да оказват помощ при ръководството на аргументите за мигрена, в това число високо кръвно налягане и адреналин. Изследванията демонстрират, че бета-блокерите са ефикасни при лекуване на мигренозно главоболие.

Заключение

Бета-блокерите са постоянно предписвани медикаменти, употребявани за лекуване на положения като високо кръвно налягане и тревога. Те работят, като понижават въздействието на хормоните на напрежението върху сърцето.

По същия метод естествените бета-блокери работят по съпоставим метод, като оказват помощ за намаление на кръвното налягане.

Освен това доста от тези естествени други възможности имат капацитета да подобрят цялостното здраве на сърцето. Може да е от изгода да включите повече от тези естествени варианти във вашата диета или да обмислите добавки.

Важно е да дадете приоритет на здравето си и да се консултирате с Вашия доктор, преди да извършите обилни промени в диетата или да въведете нови добавки.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР