Действие в отговор на опасенията за националната сигурност, свързани с

...
Действие в отговор на опасенията за националната сигурност, свързани с
Коментари Харесай

Обединеното кралство ще премахне китайските камери за наблюдение от свои чувствителни правителствени обекти

Действие в отговор на опасенията за националната сигурност, свързани с Китай

Емил Василев преди 5 минути 5 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 9:11 | 06.06.2023

Мъск: „ Ако Китай сътвори извънредно мощен изкуствен интелект то това ще съставлява риск за суверенитета на Китай “

ПрепоръчаноДаниел Десподов - 15:53 | 06.06.2023

Как по този начин през изтеклите няколко години цената на тв приемниците падна с 97%

АвтомобилиИван Давидов - 8:21 | 05.06.2023

21 автомобила, които костват повече „ в очите на хората “, в сравнение с пазара. С тях елементарно изглеждате по-мощни финансово, в сравнение с действително сте

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Правителството на Обединеното кралство дава обещание да спре потреблението на създадено в Китай съоръжение за наблюдаване (камери) на уязвими държавни браншове, с цел да отбрани националната си сигурност.

Съобщението идва, откакто министър-председателят на Обединеното кралство, Риши Сунак посочи опасенията против Китай на конференция след срещата на върха на водачите на Г-7 в Хирошима на 21 май.

„ Китай съставлява най-голямото предизвикателство на нашата ера, обвързвано с световната сигурност и разцвет. Те са все по-авторитарни вкъщи и все по-настойчиви в чужбина “.

заяви Ройтерс Сунак съгласно Reuters

Британският министър-председател съобщи, че Китай съставлява най-голямото предизвикателство за международната сигурност и разцвет, само че че другите водещи стопански системи не би трябвало да се стремят към цялостно обособяване от него.

Изпълнени дейности

Миналата година държавното управление на Обединеното кралство е уведомило службите да спрат инсталирането на свързани с Китай камери за наблюдаване в чувствителни здания, съгласно Reuters.

В уговорката си за стягане на разпоредбите за възлагане на публични поръчки държавното управление основава ново звено за национална сигурност, което да проверява доставчиците и да постанова забрани на доставчиците да вземат участие в съответни контракти и публични поръчки.

„ Ще се ангажираме да публикуваме график за премахването на оборудването за наблюдаване, създадено от компании, които са обект на китайския Закон за националното разузнаване от чувствителни обекти в Обединеното кралство. “

заяви английското държавно управление

Забрана на китайски компании

Пекин счита, че Англия прекалява с концепцията за национална сигурност, с цел да потиска китайските предприятия и изрично се опълчва на дейностите, подхванати против тях.

През март Обединеното кралство забрани потреблението на TikTok на държавни устройства, както направиха и някои американски щати, а един от тях (Монтана) счита да забрани TikTok напълно на своя територия от 1 януари 2024 година.

„ Британските законодатели към този момент приканиха за възбрана на продажбата и потреблението на камери за сигурност, създадени от Hikvision и Dahua, две отчасти държавни китайски компании, заради опасения за неприкосновеността на персоналния живот и опасения, че продуктите на фирмите са свързани с нарушавания на човешките права в Китай. “

заяви публицист от Reuters

Reuters заяви, че китайската компания от Hikvision са дали отговор по имейл по отношение на ограниченията, подхванати от Англия.

„ Смятаме, че възможните дейности на държавното управление на Обединеното кралство са още една стъпка нагоре на възходящото геополитическо напрежение, изразяващо се в софтуерни забрани, което по никакъв метод не е обвързвано със сигурността на продуктите на Hikvision. “

заяви представител на компанията

В уговорката си да отстрани създаденото в Китай съоръжение за сигурност, английското държавно управление ще предложи промени в Закона за публичните поръчки, откакто го разиска в Народното събрание идната седмица.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР