Действащият президент Румен Радев ще се яви на изборите под

...
Действащият президент Румен Радев ще се яви на изборите под
Коментари Харесай

Радев е под номер 6, Герджиков – 15, Панов – 19

Действащият президент Румен Радев ще се яви на изборите под номер 6 в бюлетината. Това отреди жребият, изтеглен в Централната изборна комисия (ЦИК). Подкрепеният от ГЕРБ ректор на Софийския университет проф. Анастас Герджиков ще с номер 15. Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов пък ще е под номер 19. Издигнатият от Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ ще се яви под номер 17.

" Като всяко едно число е положително число. Важно е кой стои зад него и ние сме удовлетворени. Оттук нататък на добър час ", съобщи след жребия проф. Милена Станоева, част от инициативния комитет, издигнал Герджиков.

Адвокат Велислав Величков от самодейност " Правосъдие за всеки ", които издигнаха Лозан Панов, пък разяснява, че 19 било цифрата на духовното събуждане.

" Нашите послания са безусловно ясни - правдивост в българското общество ", сподели той.

Жребият на ЦИК отреди номер 1 на безконечния кандидат-президент Йоло Денев. С номер 16 ще се яви различен живописен претендент – фолк певицата Луна, която незабавно съобщи, че 16 се е паднал на същинския кандидат-президент, което с изключение на обичаното число на българския народ било и рождената дата на майка ѝ.

Наред с номерата на претендентите за " Дондуков " 2 в ЦИК се организира и жребият за парламентарните избори. Коалицията ГЕРБ-СДС ще се яви с номер 32.

Бившият транспортен министър Росен Желязков съобщи, че няма да разясняват символиката на цифрата.

" ГЕРБ потегля към идните парламентарни избори с вяра, оптимизъм и отговорност ", сподели той.

Следващият номер се падна на Българска социалистическа партия. От партията разясниха, че основата им цел е да станат първа политическа мощ.

Има Такъв Народ с 24, ИБГНИ – с 31, а новата групировка " Продължаваме промяната " ще е под номер 25. " Демократична България " се явява с номер 30. Движение за права и свободи ще е със същия номер както на президентските избори - 17.

Изборите на 14 ноември ще са 2 в 1 – ще се гласоподава машинно за президент и депутати. Предизборната акция стартира след дни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР