Действащият президент на Венецуела Николас Мадуро бе обявен за победител

...
Действащият президент на Венецуела Николас Мадуро бе обявен за победител
Коментари Харесай

Мадуро печели убедително изборите във Венецуела, опонентите му искат прегласуване

Действащият президент на Венецуела Николас Мадуро бе разгласен за победител в президентските избори с гласовете на съвсем 70% от участвалите във вота след броене на съвсем всички гласове, съобщи БГНЕС.
Досегашният президент събира 67,7% от гласовете против 21,2% за главния му противник Хенри Фалкон, който не призна легитимността на вота. Фалкон изиска ново гласоподаване до края на годината.
" Ние не признаваме изборния развой, за нас нямаше избори. Нови избори би трябвало да бъдат извършени във Венецуела ", съобщи той на конференция, като упрекна държавното управление, че е оказало напън върху гласоподавателите.
Противникът на Мадуро уточни непосредствено " алените точки " - палатките, издигнати от властващата партия. След като гласоподаваха в неделя, гласоподавателите се записваха там с вярата да получат обещаната от президента премия за присъединяване си в изборите.
" 12 711 червени точки бяха ситуирани в цялата страна (...) Там се допуска, че получават `(своята част от ) 10-те милиона боливара (след като са гласували). Това е 87,6% от 14 хиляди изборни секции ", добави Фалкон като отхвърли удължаването на работното време на секциите и гоненето на наблюдаващи от някои от тях.
56-годишният чавист и отстъпник Хенри Фалкон напуща опозиционната коалиция (MUD), която бойкотира изборите, които назовава " машинация " от месеци.
Другият опозиционен претендент, евангелисткият свещеник Хавиер Бертучи, на 48 година, също прикани за ново гласоподаване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР