Действащи от името на руската държава хакери са извършвали стратегечески

...
Действащи от името на руската държава хакери са извършвали стратегечески
Коментари Харесай

Руски хакери ударили 42 страни, подкрепящи Украйна -

Действащи от името на съветската страна хакери са правили " стратегечески шпионаж " против държавни управления, мозъчни тръстове, компании и филантропични организации в 42 страни, подкрепящи Киев, се споделя в отчет на " Майкрософт ", представен от Асошиейтед прес.

От началото на войната съветските хакерски атаки против съдружниците на Украйна са били сполучливи в 29% от случаите. В най-малко 1/4 от тях е имало кражба на данни, написа президентът на софтуерния колос Брад Смит.

Близо 2/3 от " целите " са членки на НАТО. Главната цел са били Съединени американски щати, следвани от Полша, която е главният канал за военна помощ за Украйна. През последните два месеца се следи нарастване на хакерските офанзиви и против Дания, Норвегия, Финландия, Швеция и Турция.

Изненадващото изключение е Естония, където " Майкрософт " не са засекли нито едно киберпроникване от началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари. Компанията отдава това на обстоятелството, че Естония е възприела т. нар. облачни технологии (cloud computing), които вършат по-лесно засичането на извършители.

В киберзащитата на някои европейски държавни управления продължава да има обилни недостатъци, установи " Майкрософт ", без да прецизира кои.

Половината от 128-те атакувани организации са държавни ведомства, а 12% - неправителствени структури, най-много мозъчни тръстове и филантропични организации. Сред целите са също компании от телекомуникационния, енергийния и отбранителния бранш.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР