Действаща модерно оборудвана наркооранжерия е била установена от разследващите в

...
Действаща модерно оборудвана наркооранжерия е била установена от разследващите в
Коментари Харесай

Разкриха модерна наркооранжерия в монтанско село

Действаща съвременно оборудвана наркооранжерия е била открита от проверяващите в с. Говежда, Монтанска област. Работата по случая е почнала след постъпил действен сигнал.

В две икономически пространства, с повърхност от към 300 кв.м, са били открити огромно количество кофи с разсад на канабис с друга величина. За развъждането на растенията била построена система за капково напояване, сложени вентилатори, осветителни тела, апарат за премерване и поддържане на температурата и влажността на въздуха.



На място, в пластмасов бидон, е била открита суха тревна маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на канабис. Иззети са били пликове, машина за вакуумно пакетиране, електронна везна.

Образуваното досъдебно произвеждане се води за осъществени закононарушения по член 354в, алинея 1 от Наказателен кодекс и член 354а, алинея 1 от Наказателен кодекс – развъждане на растения от рода на конопа и нелегално държане на наркотични субстанции за разпространяване. Разследването се води под управлението на Окръжна прокуратура – Монтана.



Понастоящем се откриват притежателите на въпросните пространства. Назначена е дактилоскопна експертиза на конфискуваните на място следи.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР