Дейността на хотелиерската индустрия в Румъния се връща към нормалното,

...
Дейността на хотелиерската индустрия в Румъния се връща към нормалното,
Коментари Харесай

И в Румъния има сериозен недостиг на персонал в заведенията

Дейността на хотелиерската промишленост в Румъния се връща към естественото, само че главната спирачка е неналичието на работна ръка, защото за младежите към този момент е по-важно свободното време от предлаганата заплата, съобщи Йон Бириш, ръководител на Организацията на притежателите на хотели и заведения за хранене в Румъния, съобщи Аджерпрес, представена от Българска телеграфна агенция.

Бириш, който във вторник взе участие в Националната конференция за хотелиерството в Букурещ, съобщи, че хотелиерската промишленост последователно се възвръща от март 2022 година, когато бяха отстранени противоепидемичните ограничавания.

" Основната спирачка във възобновяването на активността в оптимални параметри е неналичието на работна ръка ", уточни той, като добави, че казусът към този момент не е, че младежите отпътуват да работят на Запад, а че сходни специалности, които изискват работа и през уикенда, към този момент не са атрактивни за младото потомство.

Той добави, че се поставят старания за основаване на експерти и обезпечаване на по-голям брой готови за тази промишленост чиновници благодарение на професионалните учебни заведения.

" Индустрията се възвръща. Мисля, че сме в развой на връщане към нормалността. Не мисля, че ще приключим 2022 година с резултатите от 2019 година, само че се доближаваме (...) Мисля, че 2023 година ще бъде добра година. Оптимисти сме ", съобщи ръководителят на браншовата организация.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР