Дейностите, които ще се финансират с тях включват: подготовка и отпечатване

...
Дейностите, които ще се финансират с тях включват:
подготовка и отпечатване
Коментари Харесай

151,1 млн. лева ще струват местните избори наесен

Дейностите, които ще се финансират с тях включват:
подготовка и печатане на изборните списъци; закупуване и разработване на нужните изборни бумаги и материали, в т. ч. пликове за гласоподаване, протоколи, удостоверения и др.; логистично обезпечаване на регионалните и общинските администрации и на администрацията на Министерския съвет; възнаграждения на членовете на общинските и секционните изборни комисии; осигуряване на охранителните мероприятия от Министерството на вътрешните работи с оглед запазване на публичния ред и сигурност; провеждане на разяснителна акция за правата и отговорностите на жителите и метода на гласуване; образование на членовете на секционните изборни комисии; организиране тук-там за гласоподаване в държавните учебни заведения и др.
Правителството има подготвеност, при подписване от Централната изборна комисия на контракти за логистика и техническа поддръжка на профилирани устройства за електронно машинно гласоподаване, както и за други материали и съпътстващи действия за застраховане на машинното гласоподаване, гласуването с хартиени бюлетини, компютърната обработка на данните от гласуването в изборите и издаването на бюлетин с резултатите от изборите, да обезпечи нужните за задачата средства по реда на член 109, алинея 3 от Закона за обществените финанси.

Приемането на този акт е в осъществяване на член 18 от Изборния кодекс. Необходимите средства за финансирането на утвърдените с план-сметката разноски ще се обезпечат за сметка на плануваните разноски по централния бюджет за 2023 година.

Местните избори ще се проведат на 29 октомври. За първи път на тях ще се гласоподава и с хартия, и с машина в секциите с над 300 гласоподаватели. И на тези избори ще има видеонаблюдение. Ще се организира образование за секционните комисии по какъв начин да боравят с устройствата.

За осъществяване на вота дават отговор министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, на финансите Асен Василев, на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков, на правораздаването Атанас Славов и на електронното ръководство Александър Йоловски.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР