Дейна Уайт обеща на всички фенове, че UFC 249 наистина

...
Дейна Уайт обеща на всички фенове, че UFC 249 наистина
Коментари Харесай

Президентът на UFC убеден, че е намерил къде да проведе UFC 249

Дейна Уайт даде обещание на всички почитатели, че UFC 249 в действителност ще се състои на 18 април. Планираното основно събитие на файт картата е дуел за купата на UFC в “лека” категория сред първенеца Хабиб Нурмагомедов и Тони Фъргюсън. Този дуел е отменян към този момент четири пъти заради разнообразни аргументи и почитатели бяха подготвени да се обзаложат, че и петия път няма имат шанса да забележим двамата състезатели в клетката.

Първоначално срещата трябваше да се случи в Бруклин, Ню Йорк, само че заради пандемията от ковид, UFC трябваше да промени местоположението.
Говорейки с кореспонденти, Уайт удостовери, че е планувано ново място за UFC 249:

„ Да, само че към момента не съм подготвен да ви кажа “, сподели той по време на диалог с ММА публицисти.

По негови думи всеки войник, който ще взе участие в събитието UFC 249, го прави по своя лична воля:

" Всеки, който ще бъде забъркан в това, ще бъде забъркан тъй като желае да бъде, а не тъй като би трябвало да бъде или съм му споделил да го прави. Няма да участват почитатели. Това ще бъде затворено събитие. И повярвайте ми, ние не просто започнахме да мислим за сигурност, когато коронавирусът се появи. Ако приказваме за сигурност, това е нещо, за което естествените бизнеси, не е наложително да мислят всекидневно, само че ние го вършим. Грижата за сигурността на нашите състезатели е нещо, което вършим доста преди ковид и ще го вършим доста откакто коронавирусът изчезне. Това е обикновено за нас.” приключи президентът на UFC.

Докато COVID-19 раздруса света на спорта, в това число MMA организациите, Уайт беше неотстъпчив в устрема си да резервира колкото се може повече събития. Той бе заставен да отсрочи три събития заради претенции на здравните органи, само че се надява да продължи с промотирането на останалите планувани UFC спектакли.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР