Деймиън Шазел се надява на благоприятен изход от стачката в

...
Деймиън Шазел се надява на благоприятен изход от стачката в
Коментари Харесай

Деймиън Шазел се надява на благоприятен изход от стачката в Холивуд

Деймиън Шазел се надява на " удобен " излаз от стачката в Холивуд, заяви Агенция Франс Прес. Режисьорът е ръководител на журито на 80-ото издание на Международния кинофестивал във Венеция.

По време на банкет в негова част пред Франс прес Шазел сподели, че " Холивуд минава през мъчно време ". 

Откриването на кинофестивала е довечера. Събитието е наранено от стачните дейности на актьорите и сценаристите в Съединени американски щати, защото по-голямата част от звездите са възпрепятствани от наличие на аления килим. Фестивалът на американското кино в Довил, който стартира в петък, също ще бъде обиден от стачката и няма да посрещне огромен брой артисти. 

Екранните артисти стачкуват за по-добро възнаграждение и условия на труд, както и за регулации в използването на изкуствен интелект, добавя Българска телеграфна агенция. 

" Смятам, че някои от проблемите, поради които хората стачкуват, би трябвало да бъдат решени. Надявам се, че всичко това ще приключи добре, всички ние би трябвало да стартираме още веднъж работа ", сподели Шазел, чиито филми са откривали издания на Венецианския кинофестивал - " La La Land " през 2016 година и " Първият човек " през 2018 г. 

Шазел разяснява и опасенията от замяната на изобретателната работа от изкуствен интелект: " Важно е да знаем тъкмо какво ще се прави и методите, по които това ще се случва. Хората имат малко апокалиптични показа, свързани с изкуствения разсъдък, само че аз не мисля, че той в действителност ще промени киноизкуството. Много неща ще бъдат изтласкани от изкуствения разсъдък, само че изкуството ще оцелее. "

На въпрос дали стачката в Холивуд не е мотив за френско-американския режисьор, влюбен в Париж, да снима филм във Франция, Шазел отговори: " Много би ми харесало, може би… Ще забележим. Но и във Франция има стачки. "  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР