Деянието е извършено в Казанлък на 25 януари т.г. Мъжът

...
Деянието е извършено в Казанлък на 25 януари т.г. Мъжът
Коментари Харесай

Съдят полицай, шофирал пиян по време на дежурство


Деянието е осъществено в Казанлък на 25 януари т.г. Мъжът е управлявал патрулен лек автомобил " Шкода Рапид " с централизация на алкохол в кръвта 1.56 на хиляда, открита с техническо средство. Престъплението е квалифицирано по член 343б, алинея 1 от Наказателния Кодекс. Предвиденото от закона наказване за закононарушението, в което И.П. е упрекнат, е отнемане от независимост от една до три години и санкция от двеста до хиляда лв..

И.П. изпълнявал длъжността младши контрольор - старши служител на реда в Участъка в Павел баня към Районно ръководство - Казанлък при Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи - Стара Загора и е имал пълномощия да ръководи патрулен автомобил.

На 25 януари т.г. служителят е застъпил 12-часова промяна в 20:30 часа. В 20:37 часа е бил извикан да се яви в Районното ръководство в Казанлък и е пътувал от сектора в Павел баня до Казанлък с патрулния автомобил. Явявайки се в Казанлък, мъжът е тестван с техническо средство за приложимост на алкохол и наркотични субстанции. Тестът за опиати е бил негативен. Мъжът е с 32 години стаж.

Предстои Районният съд в Казанлък да насрочи първо съвещание по делото.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР