Деян Николов е вторият кандидат за местните избори в София,

...
Деян Николов е вторият кандидат за местните избори в София,
Коментари Харесай

Кой е Деян Николов - кандидатът на Възраждане за кмет на София

Деян Николов е вторият претендент за локалните избори в София, който даде начало на акцията си. 33-годишният Николов е народен представител от " Възраждане " и е секретар на софийската организация на партията.

Официалната му биография в уеб страницата на партията показва, че е икономист по обучение, само че професионалният му опит беше показан без доста елементи. Работил е в областта на логистиката, статистиката и бизнес разбора, като се твърди, че е работил за " най-големите компании в света " - без да се прецизира кои са те.

Профилът му в LinkedIn дава по-различна информация за опита му в бизнеса.

Роден в Пловдив през 1990 година, при започване на професионалната си активност Николов се е занимавал със уебсайт за онлайн търговия и с компания за образуване на детски празненства на име " Цветка Кокетка ".

През 2011 става чиновник в център за подбиране на колета на Speedy, като две години по-късно става управител на хъб на куриерската компания.

През 2017 работи за няколко месеца като планов управител в GI Group България - компания за ръководство на човешки запаси.

Отново през 2017 година става и член на " Възраждане " - активност, която той е вписал в графата " доброволчество ". Николов обаче не е единственият човек в фамилията, който се занимава с политика. Неговата майка Сузана Николова е някогашен общински консултант в Пловдив от ГЕРБ, някогашен зам.-председател на Общински съвет до 2011 година

Напуска ГЕРБ след правосъден развой, в който е подсъдима за хипотетична машинация при търг за продажба на общински терен. Николова е оправдана по делото и продължава с политическата си кариера в няколко други партии - този път от русофилския профил, като " Воля " на Веселин Марешки, АБВ и " Изправи се ". През пролетта на 2023 година майката на Деян Николов към този момент е зам.-председател на Районната изборна комисия в 17 МИР Пловдив-област - този път от " Възраждане ".

През 2017 година Деян Николов става анализатор в IT-компанията Transmetrics, която се занимава със софтуерни решения за оптимизация и понижаване на разноските в карго промишлеността. До началото на 2023 година той към този момент е основен действен шеф.

Интересното е, че до момента в който Николов е в мениджърския екип на Transmetrics, сдружението получава финансиране от 2,5 млн. евро от вложители, водещият измежду които е Фондът на европейския съвет за нововъведения. Структурата на Европейски Съюз е основана по програмата " Хоризонт Европа " - което не пречи на идеологическото опълчване на " Възраждане " против интеграцията на България в Европейски Съюз.

Самият той се показва като един от хората, които " интензивно управлява процеса за събиране на подписката за опазване на българския лев " - т.е. за недопускане на еврото като национална валута.

" Ние сме тук да кажем не на евроатлантизма, не на лъжата, не на еничарите, не на пошлостта, и най-много не на модерния фашизъм, а вместо това ще кажем да на България, да на истината, да на мира, да на традициите, и най-много да на свободата ", афишира той в едно от последните си изявления в Народното събрание.

През 2022 година стана прочут като един от членовете на партията, пробвали да записват марка " Костя Копейкин ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР