Деян Донков представя моноспектакъла Камбаната в София на 7 април,

...
Деян Донков представя моноспектакъла Камбаната в София на 7 април,
Коментари Харесай

Камбаната на Деян Донков бие в София, Варна и Пловдив

Деян Донков показва моноспектакъла " Камбаната " в София на 7 април, в зала 1 на НДК, във Варна - Фестивален и конгресен център, 26 май, и в Пловдив - Античен спектакъл, 30 май.

Постановката по едноименния разказ на Недялко Славов е драматичен роман за комплицирания, изпълнен с трагични трудности път на някогашния пандизчия Вено, лежал за две убийства.

Целта ми с този тайнствен, приказен, частично смешен, красиво лиричен, даже героичен, извънредно трагичен а в края си драматичен роман е да пребродвам дългият и непосилен път до човешкото сърце ", споделя Деян Донков, който е и режисьор на постановката.



" Спектакълът по влияние се родее с Вазовите " Хъшове " в прочита на Сашо Морфов, само че при него на финала актьорите и публиката плачат и викат с цяло гърло да живей България. След края на поразителното зрелище публиката излиза ошашавена, видяла себе си в кривото, само че праведно огледало на ориста, проумяла най-малко за час и половина бъдещата орис на днешното човечество. Публиката излиза съкрушена и пречистена, разтроена и разтроена, с оскърбена душа, само че и със блестящ екстаз в погледа, че има индивиди като Вено ", написа за " Камбаната " поетът, преводач, публицист и държавник Румен Леонидов.

Специално присъединяване в спектакъла има оркестър " Карандила ", който извършва онлайн песента на Вено.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР