Дея спорт (Бургас) е вторият полуфиналист в турнира за Купа

...
Дея спорт (Бургас) е вторият полуфиналист в турнира за Купа
Коментари Харесай

ВК ЦСКА отпадна от турнира за Купата на България след тежка загуба

Дея спорт (Бургас) е вторият полуфиналист в шампионата за Купа България по волейбол при мъжете, който се организира в бургаската зала „ Младост “.

На собствен терен волейболистите на Венцислав Симеонов победиха изрично ЦСКА с 3:0 (25:14, 25:15, 25:16) във втория мач от програмата на 1/4-финалите на конкуренцията.

Така на полуфиналите бургазлии ще се изправят против Хебър (Пазарджик), който в първата среща за деня в профил Дунав (Русе) с 3:0 гейма. Двубоят е на 30 януари от 16:00 часа и ще бъде излъчен директно по Диема спорт.

Поради пандемията ЦСКА дойде в Бургас с понижен състав, като на игрището излязоха единствено девет състезатели. Сред засегнатите от COVID-19 бяха съществени играчи, като най-опитният играч и асистент Ивайло Стефанов, египетският диагонал Реда Хайкал, както и младия национал Георги Татаров.

Въпреки проблемите си „ алените “ играха мъжки и се бориха, доколкото могат, само че нямаха благоприятни условия за повече. Домакините, изпълнени с упоритости за продължение напред в шампионата, демонстрираха стегната игра и непоклатимост до края на мача.

Волейболистите на Дея взимаха първична преднина и в трите гейма, задържаха я до дъно и завоюваха чиста победа за към 65 минути игра.

Овациите на публиката пък заслужи Георги Братоев, който, с изключение на като „ неприятното момче “, сподели и друга позитивна страна. Разпределителят на Дея бе почетен със зелен картон за самопризнание, че е докоснал мрежата, което провокира всеобщо утвърждение и усмивки в залата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР