Девойка подари холивудски надпис на златоградското село Старцево. Буквите, монтирани

...
Девойка подари холивудски надпис на златоградското село Старцево. Буквите, монтирани
Коментари Харесай

И Старцево с надпис по холивудски

Девойка подари " холивудски " надпис на златоградското село Старцево. Буквите, инсталирани на площада пред кметството, са високи по 80 см. Изработил ги артистът Стефан Мерков, който е прочут в Родопите като солист на Виевската фолкгрупа. В свободното си време той прави рекламни материали. Дарителката пък е родом от Старцево и към момента не е омъжена.
" Изненада ни с дарението, само че изискването е да не загатваме името, тъй че остава в анонимност. Сега всички - и локалните, и туристите, ще могат да си създадат паметна фотография или селфи пред надписа ", сподели кметът на Старцево Румен Биндев.
Надписът беше открит на празника на селото. Зад него на сцената се изявиха най-малките от група " Калинка " при детска градина " Щастливо детство " - с. Старцево, самодейците на селото от смесената група за достоверен фолклор при НЧ " Прогрес 1939 " и мъжката група за достоверен фолклор при НЧ " Прогрес ", както и женската битова група при НЧ " Орфей 1947 " - с. Ерма река, и женската битова група при НЧ " Светлина 1938 " - Неделино.
Старцево е едно от най-големите села в Средните Родопите. " Селото е с 2400 поданици по непрекъснат адрес, имаме 160 деца в учебното заведение и 80 деца в детската градина. Живо село е, само че и нашето население понижава, както и популацията на всички родопски села. Преди единствено децата в учебното заведение бяха 500. Има работа в нашия край, само че заплатите са доста ниски и това е причина хората да търсят други други възможности ", споделя Биндев. Новост за селото е съвременна спортна площадка, която още не е открита, само че към този момент се употребява от хлапетата и младежите.
В Родопите първи с " холивудски " надпис се снабди чепеларското село Забърдо. Тази година голям надпис сложи на входа си и село Баните.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР