Девизът Съединението прави силата“ е валиден не само за България,

...
Девизът Съединението прави силата“ е валиден не само за България,
Коментари Харесай

Борисов в Брюксел: Балканите могат да заместят излизащата от ЕС Великобритания 

Девизът „ Съединението прави силата “ е годен освен за България, само че и за Европа в този миг – в световния свят има конкуренция във всяка една сфера. Ето за какво, този слоган е подобаващ за европейското председателство на България. Това сподели министър председателят Бойко Борисов на взаимна конференция с ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер в Брюксел след края на днешното взаимно съвещание на българското държавно управление и Европейската комисия във връзка идното ротационно председателство на страната ни през първата половина на 2018 година

Една от тематиките на българското председателство ще бъдат Западните Балкани, уточни Борисов. „ По същото време ще бъдат едни от най-тежките договаряния за Брекзит. Това е един необичаен късмет Балканският полуостров да може да замести излизащата от Европейски Съюз Англия – имаме прелестна природа и работливи нации. Дълги години този въпрос не беше слаган на масата “, сподели той.

„ Ако изградим жп линиите, пристанищата и автомагистралите сред столиците на Балканите, това ще е добре за цяла Европа, тъй като тогава ще има опция и за присъединение. Не е от дълго време времето когато в Прищина и Сребреница бушуваше война и ние дадохме милиони за възобновяване “, съобщи още Бойко Борисов.

Премиерът уточни, че през януари 2018 година ще се организира среща с водачите на балканските страни в София.

С сътрудниците обсъдихме доста тематики и не мисля, че има даже една, по която да не сме в синхрон, съобщи Бойко Борисов.

„ Аз съм огромен труженик в областта на защитата да се направи проверка на наличната бойна техника и нейното систематизиране в Европа, къде да бъде дислоцирана, кои са възможните врагове, възможните отбранителни линии “, сподели още министър председателят.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР