Девин. Министерството на туризма неслучайно залага на културно-историческия и балнео-

...
Девин. Министерството на туризма неслучайно залага на културно-историческия и балнео-
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова на откриване на модерен аквапарк в Девин: Съчетаваме културните маршрути с нови СПА дестинации

Девин. Министерството на туризма неслучайно залага на културно-историческия и балнео- и СПА туризма, тъй като желаеме страната ни да стане туристическа дестинация за четири сезона. Разработваме балнео- и СПА направления за територията на България, които ще могат да се комбинират и надграждат със основаните към този момент осем културно-исторически дестинации. Това съобщи в Девин министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на термалния аквапарк „ Персенк “ към едноименния петзвезден СПА хотел, оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма. Надявам се Девин да се причисли към тази наша нова самодейност за балнеомаршрутите. Предвиждаме всички тези дестинации да добавят и Регистъра на туристическите атракции на България, сподели министърът.
По думите й новия аквапарк несъмнено ще способства значително за развиването на Девин като забавна и желана туристическа дестинация. За интервала януари-юни 2017 година растежът на задгранични туристи, посетили България, е над 7,7%, разгласи министърът и добави, че това значи над 3 млн. посетители от чужбина за първото полугодие. Тя оцени това като доста огромен триумф, като се има поради, че 2016 година бе рекордна за туризма ни, откогато се води публична статистика. Вече работим с огромните туроператори и за лято 2018 година, означи министър Ангелкова.
Тя акцентира ролята на община Девин за устойчивото развиване на туризма в Смолянска област. За 2016 година в местата за настаняване в региона са пренощували 12% повече туристи по отношение на 2015 година, като броят на осъществените нощувки е с 9% растеж, а приходите от тях са почти 22 млн. лева Тези резултати се затвърждават и през актуалната година - за интервала януари-май 2017 приходите от нощувки в региона са към този момент над 13 млн. лева – над 14% растеж по отношение на същия интервал на предходната година.
Областният шеф на Смолян Недялко Славов напомни, че държавното управление подкрепя Девин за рехабилитация на водопровода за минерална вода до Бедински бани, което притегли още повече туристи. Той посочи, че и през вчерашния ден Министерският съвет е дал своя вот средства и за други значими планове на общината, което ще усъвършенства образа й.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР