Деветото издание на Лятна академия за деца и ученици към

...
Деветото издание на Лятна академия за деца и ученици към
Коментари Харесай

Лятна академия за деца и ученици отваря врати в София 0


Деветото издание на Лятна академия за деца и възпитаници към Националната художествена академия ще бъде намерено с хепънинг  „ Летящите хора “, на първи август, пред изложба Академия.

Лятната детска академия е дълготраен учебен план на НХА, проведен от Фондация Св. Пимен Зографски. Проектът е предопределен за деца и възпитаници от 6 до 15-годишна възраст. Всеки работен ден през целия месец август, от 9:00 до 18:00 часа, в ателиетата на НХА, най- младите художници ще имат опция да се допрян до атмосферата на към този момент 120 годишната Художествена академия. Да творят с разнообразни живописни, графични и пластични материали и в разнородни приложни, и кавалетни техники. Ще могат да опитват и да се забавляват дружно със студентите – бакалаври и магистри, от разнообразни специалности на Академията, които са придобили и втора компетентност „ Теория и процедура на художественото обучение “.

Програмата на Лятната академия включва занимания по живопис, статуя и графика, основаване на авторски книжки, разработване на кукли и сувенири занимания по краснопис, керамика, текстил, мода и други. Ще бъдат проведени визити на галерии и музеи, и присъединяване в работилници с демонстрации на гостуващи актьори. За първа година ще има специфични уроци по История на изкуството в модул „ Експедиция: изкуството на Европа “.

В модул „ Заедно “, безплатно ще бъдат приобщени деца в неравностойно състояние. За тях Академията обезпечава квалифицирани експерти от магистърска стратегия „ Арт-терапия “.

Лятната академия ще приключи с галерия в изложба „ Академия “. Експозицията с мото „ Рисунки и писма от покрива “ ще включва най-хубавите достижения през креативния август.

На финалния хепънинг, отдаден на Световния ден на мира, дребните учени ще дефилират в Ревю с техни авторски костюми, ще получат дипломи за присъединяване, дарове, лакомства и ще пуснат „ Летяща апаратура “ с послания за мир.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР