Деветнадесетото издание на международния лекоатлетически турнир Самарско знаме в Стара

...
Деветнадесетото издание на международния лекоатлетически турнир Самарско знаме в Стара
Коментари Харесай

Елитни състезатели ще участват на международния атлетически турнир “Самарско знаме”

Деветнадесетото издание на интернационалния лекоатлетически шампионат " Самарско знаме " в Стара Загора и тази година събира елитни състезатели. Турнирът се провежда от Спортен клуб по лека атлетика " Берое " със съдействието на Община Стара Загора и Българската федерация по лека атлетика. Състезанието ще се организира на 15 юни от 17.00 часа на стадион " Берое " при вход свободен и ще бъде излъчено директно по Sportal.bg и Sportal TV .

Целта на шампионата е да се разпространява леката атлетика и да се запазят традициите на турнирните съревнования в България. Турнирът ще спомогне за разкриването на млади надарени лекоатлети в изискванията на съревнование с най-хубавите мъже и дами от България и състезатели от чужбина. Задачата на домакините пък е да се основат условия за реализиране на високи спортни резултати, покриване на стандарти и селекция на състезатели за националните тимове.
На стадиона под Аязмото спортистите ще мерят сили в тринадесет дисциплини.

Заявки за присъединяване са подали спортисти от България, Румъния, Гърция, Беларус, Македония, Сърбия, Шотландия, Турция даже и от Гибралтар. В дисциплината скок височина за мъже се чака мощно съревнование. В бранша излизат Константин Баниотис от Гърция с персонално достижение 234 см, българската вяра Тихомир Иванов с достижение 231 см, Алан Смит от Шотландия с 229 см и Андрей Скабейка от Беларус с 226 см.

В скока на дължина присъединяване са удостоверили водещите български атлетки Габриела Петрова и Александра Начева. Денис Димитров пък ще пази купата си в спринта на 100 метра
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР