Деветнадесет души загинаха, в това число 9 деца, а десетки

...
Деветнадесет души загинаха, в това число 9 деца, а десетки
Коментари Харесай

Пожар в Ню Йорк отне живота на 19 души

Деветнадесет души починаха, включително 9 деца, а десетки бяха ранени при пожар в жилищна постройка в нюйоркския регион Бронкс, съобщи Ройтерс.

Кметът на града Ерик Адамс удостовери, че 19 души са починали в пожара, избухнал към 11 часа през вчерашния ден (18 часа българско време) в 19-етажната постройка. " Това ще се окаже един от най-страшните пожари, на които сме ставали очевидци в наше време ", сподели Адамс, представен от Асошиейтед прес.

Ранените са към 60. От тях 32 са признати в болница с заплаха за живота.

Около 200 пожарникари вземат участие в гасенето на пожара и в спасяването на живущите в блока.

На фрагменти в обществените мрежи се виждат големи пламъци и гъст черен пушек да излизат от прозорец на многоетажната постройка.

Комисарят от пожарната работа Даниел Нигро съобщи на брифинг пред публицисти, че огънят не се е популяризирал в други жилища, само че гъст пушек е извършил целия блок, защото вратата на опожарения апартамент е била оставена отворена. В резултат на това десетки хора в блока са се нагълтали с токсичния дим.

Пожарникарите са намерили по етажите хора в сърдечен и респираторен арест и са ги извели от постройката, добави той. Неизправен отоплителен апарат е предизвикал трагедията, заяви Нигро.

Високата постройка с кафява тухлена фасада е издигната през 1973 година и в нея има 120 жилища за обществено слаби хора.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР