Деветнадесет души загинаха, а други шестима бяха ранени при катастрофа

...
Деветнадесет души загинаха, а други шестима бяха ранени при катастрофа
Коментари Харесай

Тежка катастрофа в Мексико с автобус

Деветнадесет души починаха, а други шестима бяха ранени при злополука на рейс на автомагистрала в централния мексикански щат Сакатекас в събота, оповестиха локалните управляващи.

Инцидентът е станал в ранните утринни часове, когато рейсът, пренасящ жертвите, се е сблъскал със задната част на тракторно ремарке, пренасящо царевица, която се е откъснала.

По-рано в събота губернаторът на Сакатекас Давид Монреал в началото заяви, че броят на починалите е 24 души, само че по-късно основната прокуратура на щата преразгледа данните в изказване.

Главната прокуратура съобщи, че " организира следствие за арестуване на водача " на трактора с ремарке.

В събота продължаваха напъните за изваждане на някои от телата , които бяха паднали в овраг, съобщи пред Ройтерс представител на локалната власт, който помоли да не бъде назоваван.

Снимки, споделени в обществените медии, демонстрират по какъв начин избавителни екипи и сили за сигурност, в това число военни, обезопасяват региона, до момента в който спасителите работят за изваждането на телата.

Автобусът се е движел към Сиудад Хуарес , град на американско-мексиканската граница в щата Чиуауа. По данни на основната прокуратура измежду жертвите няма мигранти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР