Деветият сезон на предаването „120 минути“ по bTV ще бъде

...
Деветият сезон на предаването „120 минути“ по bTV ще бъде
Коментари Харесай

Светослав Иванов: Талибаните се нуждаят от отношения с останалия свят, за да останат на власт

Деветият сезон на предаването „ 120 минути “ по bTV ще бъде открит със сателитна връзка с почитан представител на талибаните. Ексклузивното изявление на водещия Светослав Иванов с Джавад Заргар - представител на новата власт в страната, е първото по рода си в Източна Европа.

„ Талибаните беседват нормално с публицисти от страни, посредством които знаят, че посланията могат да доближат до публиката в страната, към която желаят да насочат обръщение. България е една от тези страни, тъй като е комшия на Турция, която е комшия на Иран, а Иран е комшия на Афганистан “, изясни Светослав Иванов за организацията на изявлението.

„ През 90-те години талибаните се раждат от хаоса на 10 годишната война със Съветския съюз и последвалата революция в Афганистан, която също е доста кървава. Сега те се родиха от договарянията с американците, да вземем за пример. Те бяха сложени на картата, преминавайки преди този момент и през тези договаряния, които бяха секрети, по-късно станаха очевидни, и през визитите си в Москва, Пекин и Техеран. Това е доста основна разлика “, разяснява водещият на предаването „ 120 минути “.

Според него това, което светът следи сега са делата на талибаните, те се нуждаят от връзки – със своите съседи, с Европа, с останалия свят, с цел да може да останат на власт, тъй като единствено с принуда не става.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР