Деветият международен хоров фестивал на мира се проведе в австрийската

...
Деветият международен хоров фестивал на мира се проведе в австрийската
Коментари Харесай

Пловдивският хор Детска китка спечели златен медал на виенския Хоров фестивал на мира

Деветият интернационален хоров фестивал на мира се организира в австрийската столица от 26 до 29 юли 2018 година Целта на форума е да събира на едно място младежи от целия свят, които да показват своите страни и да обменят хрумвания и музикални достижения със своите връстници. Мотото на фестивала е „ Да запеем дружно за по-добро бъдеще “.

Фестивалът дава опция за работа в хорови работилници, за участия в концерти и в конкурсна стратегия, в която тази година са се показали 21 от общо 41 хорови състава от 10 страни.

Артистичен шеф на Хоровия фестивал на мира във Виена е Гералд Вирд - почитан хоров активист, президент и артистичен шеф на фамозния Хор на виенските момчета.

Участие в IX интернационален хоров фестивал на мира взе и хор " Детска китка " от Пловдив. Под диригентството на Яна Делирадева и с клавирен акомпанимент на Николета Енева българските девойки завоюваха златен орден в състезанието и участваха в заключителния концерт, който се състоя в Златната зала на Музикферайн - един от музикалните храмове на Европа.

Интересни детайлности за присъединяване на българския хор в интернационалния конгрес описа в предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт " диригентката Яна Делирадева. Чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР