Деветима от десет американци вярват, че расизмът и полицейската жестокост

...
Деветима от десет американци вярват, че расизмът и полицейската жестокост
Коментари Харесай

90% от американците: Расизмът и полицейската жестокост са проблем

Деветима от 10 американци имат вяра, че расизмът и полицейската свирепост са проблеми в Съединени американски щати, сочи изследване на Opinium Research за " Гардиън ", което е знак, че публичното мнение се разграничава от позицията на президента Доналд Тръмп.

Държавният глава е подложен на критика, че разпалва разделяне и расизъм в страната, противопоставяйки се на проведените от придвижването " Животът на чернокожите е от голяма важност " митинги против расизма, които заляха страната след убийството на афроамериканеца Джордж Флойд от бял служител на реда в Минеаполис през май.

Но изследването на Opinium Research, в което са взели участие 2000 американци сред 19 и 24 юни, разкрива, че Тръмп не е в синхрон с настроението в страната.

91% от американците са съгласни, че расизмът е проблем в Съединени американски щати, а 72% го считат за сериозен проблем. 89% мислят, че полицейският произвол е проблем, а 65% го смятат за сериозен проблем.

Изследването разкрива още, че близо половината американци не утвърждават отговора на Тръмп против митингите - 47% против 31 на 100. 70% от тези, които гласоподаваха за Тръмп през 2016 година, поддържат дейностите му, а 14 на 100 са на противоположното мнение.

Само 24% от интервюираните са съгласни да се спре финансирането за полицията, а 58% са срещу.

52% поддържат Джо Байдън за президент, а 40% - Тръмп. 52 на 100 не утвърждават ръководството на Тръмп, а 36 на 100 мислят противоположното.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР