Деветима експерти от Ядрения регулаторен орган на Република Турция посетиха

...
Деветима експерти от Ядрения регулаторен орган на Република Турция посетиха
Коментари Харесай

По инициатива на АЯР експерти от турския регулаторен орган посетиха съоръжения на ДП РАО /снимки/

Деветима специалисти от Ядрения регулаторен орган на Република Турция посетиха на 6 декември  2022 година уреди на Държавно дружество „ Радиоактивни боклуци “, с цел да се срещнат на място с опита на България в региона на ръководство на радиоактивните боклуци. Интересът си турската страна съобщи след подписания тази година с българската Агенция за нуклеарно контролиране (АЯР) Меморандум за съгласие за съдействие и продан на информация в региона на нуклеарната сигурност и сигурност. Договореностите сред двете страни плануват още една аудиенция на специалисти от турския регулатор в края на месец януари 2023 г. 
В рамките на първото си посещаване делегацията, ръководена от вицепрезидента на турския регулатор – Огюз Джан, и от ръководителя на АЯР – Цанко Бачийски, посети Съоръжението за плазмено изгаряне, Специализираното отделение за преправка и краткотрайно предпазване на РАО от употребата на АЕЦ и площадка „ Радиана “, където се построява Националното вместилище за ниско- и средноактивни радиоактивни боклуци. 
В Информационния център по извеждане от употреба пред гостите от южната ни съседка бяха изцяло показани достиженията и напредъкът на Предприятието в региона на ръководството на радиоактивните боклуци. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР