Деветгодишната Дейзи Мей Демитър, чиито долни крайници са ампутирани заради

...
Деветгодишната Дейзи Мей Демитър, чиито долни крайници са ампутирани заради
Коментари Харесай

Дете с ампутирани крака ще дефилира на Парижката седмица на модата

Деветгодишната Дейзи Мей Демитър, чиито долни крака са ампутирани поради малформация по рождение, ще дефилира през днешния ден на Парижката седмица на модата, съобщи Ройтерс. Тя ще показа детски модели на марката " Лулу и Джиджи " на Айфеловата кула.
               

A post shared by (@daisymay_demetre) on Sep 27, 2019 at 1:52am PDT

Родената в английския град Бирмингам Дейзи Мей претърпява ампутация и на двата крайници поради малформацията фибуларна хемимелия - цялостна липса на дребния пищял. Операцията й е направена, когато е на 18 месеца. Тя стартира кариерата си на модел на английски марки предходната година.
               

A post shared by (@daisymay_demetre) on Sep 26, 2019 at 2:47am PDT

Дейзи Мей към този момент дефилира на Лондонската седмица на детската мода през февруари и на Седмицата на модата в Ню Йорк този месец. Дейзи ще бъде първият модел с двойна ампутация, който ще се показа на Седмицата на модата в Париж.
               

A post shared by (@daisymay_demetre) on Sep 21, 2019 at 11:19am PDT
Дейзи Мей употребява протези с гъвкави карбонови накрайници, с които бяга и се показва на стилния подиум. С тяхна помощ тя даже показва циганско колело на шоуто в Лондон. Но на учебно заведение върви с по-традиционен комплект протези. Момичето споделя, че обича да носи нови облекла и да театралничи пред камерите и не се усеща по-различна от останалите деца.              

A post shared by (@daisymay_demetre) on Sep 22, 2019 at 1:14am PDT
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР