Деветдесет и шест души, повечето от които с българско гражданство,

...
Деветдесет и шест души, повечето от които с българско гражданство,
Коментари Харесай

Още 96 българи бяха евакуирани от Израел с правителствения самолет

Деветдесет и шест души, множеството от които с българско поданство, и някои с израелско - членове на фамилии, кацнаха сполучливо в София към 1:00 часа на 14 октомври с полет на  държавния аероплан " Еърбъс " от Тел Авив, оповестява Министерството на външните работи на Република България.

На летището, както при предходните 3 осъществени полета, идващите бяха посрещнати от вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

„ България беше първата страна, която спомогна нуждаещите се от помощ българи да се приберат. Водим се от две неща- грижата към  сънародниците ни и координирани дейности “, съобщи часове преди този момент в Народно събрание вицепремиерът.

Мария Габриел и министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков дадоха взаимно изказване и подчертаха, че работят в цялостна съгласуваност на дейностите си. „ Казали сме от ден първи, че държавният аероплан ще реализира полети до момента в който е допустимо и до момента в който имат потребност сънародниците ни “, безапелационна бе Мария Габриел.

Министерство на външните работи напомня, че в Посолството на Република България в Тел Авив действат два телефона за незабавна връзка, с които жителите могат да се свързват непрекъснато.

+ 972 54 764 0089

+ 972 54 595 4379

Данни за българските лица, намиращи се на територията на Израел, могат да бъдат изпращани и по електронен път на, както и на Ситуационния център в Министерство на външните работи на имейл: и на телефони:

+359 2 948 24 04

+359 2 971 38 56
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР