Деветчленният състав на Комисията за защита от дискриминация (КЗД) взе

...
Деветчленният състав на Комисията за защита от дискриминация (КЗД) взе
Коментари Харесай

Комисията за дискриминацията се самосезира за училището, което не приема роми

Деветчленният състав на Комисията за отбрана от дискриминация (КЗД) взе решение да се самосезира по проблема с 9-о главно учебно заведение в Благоевград, което разгласи, че няма да приема първокласници от ромски генезис, оповестиха от пресцентъра на институцията.

В края на предишния месец посредством обществената мрежа " Facebook " шефът на IX ОУ " Пейо Яворов " в Благоевград - Василка Величкова прикани родителите от околните квартали да записват децата си в първи клас, само че с изискването да не са от ромски генезис.

Другият й мотив е, че в учебното заведение има доста паралелки, в които ромските деца доминират, което съгласно нея постоянно води до проблеми в клас и родителите на деца от български генезис отхвърлят да запишат първокласниците си. От разгласен банкет за 18 деца, към оня миг са били записани единствено шест. От Регионалния инспекторат на образованието в Благоевград прецизираха, че досега няма нито една постъпила тъжба от родители, че в някое от учебните заведения в града не желаят да одобряват детето им.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР