Деветата в схемата Винъс Уилямс продължава атаката на титлата от

...
Деветата в схемата Винъс Уилямс продължава атаката на титлата от
Коментари Харесай

Винъс Уилямс няма спиране на Ю Ес Оупън

Деветата в схемата Винъс Уилямс продължава офанзивата на купата от Ю Ес Оупън, откакто на четвъртфиналите се наложи с 6:3, 3:6, 7:6 (2) над поставената под №13 Петра Квитова от Чехия. По този метод 37-годишната американка към този момент е единствено на една победа от присъединяване на трети край от Големия шлем за годината.

Срещата беше извънредно трагична. Квитова направи ранен пробив и поведе с 3:1 в първия сет, само че по-късно Уилямс също проби подаването на чехкинята и изравни за 3:3. След това ветеранката извоюва и втори брейк, повеждайки с 5:3 и по този начин си тимове пътя към продобиване на първата част.

Два слаби гейма на американката през втория сет разрешиха на Петра Квитова да поведе с 4:1 и по този начин Винъс Уилямс на практика разреши на съперницата си да си подсигурява равнене на резултата в мача. Третият сет беше много оспорван, само че американката стигна до триумфа след тайбрек.

Така по-голямата от сестрите Уилямс се класира на полуфинал на Ю Ес Оупън за първи път от 2010 година. С достигането си до тази фаза американката си подсигурява завръщане в Топ 5 на международната класация за първи път от януари 2011 година. Ако завоюва купата от Откритото състезание на Съединени американски щати, тя даже може да излезе като №2 в света.

На полуфинала следва напълно американски конфликт. Винъс Уилямс ще се изправи против Слоун Стивънс, която за първи път в кариерата си доближава до тази фаза на шампионата. 24-годишната тенисистка записа триумф с 6:3, 3:6, 7:6 (4) над латвийката Анастасия Севастова.

РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА ПРИ МЪЖЕТЕ НА US OPEN
РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА ПРИ ЖЕНИТЕ НА US OPEN
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР