Девет верижни катастрофи в рамките на десет километра от автомагистрала

...
Девет верижни катастрофи в рамките на десет километра от автомагистрала
Коментари Харесай

На Тракия: 9 верижни катастрофи в рамките на 10 км, пътуващите седяха часове край Пазарджик

Девет верижни произшествия в границите на 10 километра от автомагистрала " Тракия ". Пътуващите в посока Бургас останаха часове наред в километрични колони край Пазарджик. Пострадали няма, а в един от конфликтите участваха седем автомобила.



Произшествията се заредиха от ранния до късния слодебед на сред 95-ия и 105-я километър на автомагистралата. Инцидентите затапиха пътя в посока Бургас. А поради верижните конфликти тапите стигнаха близо 15 километра. Причините - несъобразена скорост, неспазване на отдалеченост и погрешно изпреварване, обобщават от полицията в Пазарджик.

" Несъобразяване със обстановката като цяло, в това число поради това, че водачите разсейват вниманието си, като видят пътно-транспортно произшествие, вадят мобилните си телефони, с цел да снимат и оттова също стават такива произшествия ", сподели Мирослав Стоянов, представител на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик.



Изнервени от чакането, някои водачи започнаха недомислени маневри и предизвикаха нови катастрофи в границите на километриното запушване, видя екипът ни. Много водачи не регистрират, че съобразена скорост постоянно значи придвижване доста по-бавно от разрешеното от закона.

От полицията в Пазарджик работят с тройно повече дежурни в интензивните дни, само че напомнят, че безрадсъдството на водачите не може да бъде предотвратено, по тази причина предлагат повече самообладание и съблюдаване на правилото " Бързай постепенно ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР