Девет партньори от Монтана и Враца разработиха обща концепция за

...
Девет партньори от Монтана и Враца разработиха обща концепция за
Коментари Харесай

Монтана очаква инвестиции за екологичен транспорт и за сградата на театър „Драгомир Асенов“

Девет сътрудници от Монтана и Враца създадоха обща идея за интегрирани териториални вложения „ Зелени решения за стабилно развиване Северозападен район. Всички планове, които обгръща концепцията, бяха показани през днешния ден на публично разискване в Младежки дом-Монтана. 
В началото на събитието бе дадена думата на кмета Златко Живков, който показа упоритостите на общината да употребява всички благоприятни условия за осъществяване на планове в другите браншове на публичния живот и за запазване на околната среда.
Концепцията, която бе разисквана през днешния ден, е обвързвана с вложения в транспортна инфраструктура, устойчива подвижност, поощряване на икономическата интензивност, екологична градска среда, опазване на здравето, спорт и просвета.  
Планираните вложения са в размер на 74 534 160 лева Водещ сътрудник е Община Враца. Останалите са Община Монтана „ Тролейбусен превоз – Враца “ ЕООД, Диагностично-консултативен център 1 – Враца “ ЕООД, Общински трагичен спектакъл „ Драгомир Асенов “ – Монтана, Областна администрация – област Враца, Община Борован, Община Бяла Слатина и Община Мизия.
Два плана ще бъдат изпълнявани в община Монтана. Те са свързани със зелени вложения в транспортната инфраструктура, както и с реконструкцията на постройката на Драматичен спектакъл „ Драгомир Асенов “.
И за двата плана ще се кандидатства по стратегия „ Развитие на районите “. 
„ Мобилност и зелен превоз в общините Враца и Монтана “ е името на плана, който включва закупуване на 6 електрически рейса, създаване на 6 зарядни станции и въвеждане на електронна система за надзор в градския превоз на Монтана
С втория план се възнамерява цялостна реорганизация, ремонт и внедряване на ограничения за енергийна успеваемост на трагичен спектакъл „ Драгомир Асенов “ – Монтана “. Това ще обезпечи изцяло съоръжение, смяна на театралната машинизация, осветяване, озвучаване, съоръжение на всички зали в театъра, както и на административна част. Ще бъде актуализирана и фасадата на театъра - най-голямата постройка с разгърната повърхност в центъра на Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР