Девет от шестнадесет икономисти, анкетирани от Блумбърг миналата седмица, смятат,

...
Девет от шестнадесет икономисти, анкетирани от Блумбърг миналата седмица, смятат,
Коментари Харесай

Икономистите очакват по-бързо пълно отваряне на китайската икономика

Девет от шестнадесет икономисти, интервюирани от Блумбърг предходната седмица, считат, че китайската стопанска система ще се отвори изцяло по-бързо, в сравнение с са очаквали преди. От тях четирима предвиждат, че това ще се случи през второто тримесечие на 2023 година, до момента в който трима са на мнение, че това да се случи още по-рано.

Правителството форсира прекосяването си към наново отваряне, защото стана явно, че тактиката му за елиминиране на инфекциите не съумява да сложи под надзор зараза, при която бяха регистриран рекорден брой нови случаи на инфектирани. Ограниченията против вирусите предизвикаха вреди на стопанската система и доведоха до митинги в няколко огромни града, което накара управляващите да анулират някои ограничения през последните дни.

„ Вярваме, че Китай към този момент е излязъл от политиката си за нулев Коронавирус и вместо това се пробва да изравни кривата на болестта “, сподели Серена Джоу, старши икономист за Китай в Mizuho Securities Co. Новите насоки на властта в Пекин от 20 точки, оповестени предишния месец, приканиха контрола на Коронавирус по-целенасочен и по-малко нездравословен за икономическите действия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР