Девет от основните хранителни продукти в потребителската кошница поскъпват с

...
Девет от основните хранителни продукти в потребителската кошница поскъпват с
Коментари Харесай

Най-търсените хранителни продукти у нас поскъпват осезаемо

 Девет от главните хранителни артикули в потребителската кошница нарастват с към 8 лева от борсата до веригата. Така, с цел да си купим по кг захар, брашно, ориз, кашкавал " Витоша “, краве сирене, охладено пиле, литър олио, а също и най-малко 6 яйца и още толкоз кофички кисело мляко, ни трябват приблизително 47 лева

Най-значителна е надценката на кашкавала, той излиза с 4,39 лева./кг, или с 40,4%, по-скъп на крайния консуматор, в сравнение с самия търговец на дребно, доставил си го от стоковата борса. При кравето сирене също има немалка надценка. Докато по тържищата то е коствало на едро по 7,10 лева./кг, в една от огромните вериги у нас е вървяло по 8,29 лева./кг, или с над левче повече, което е 16,7% от горната страна.

За кофичка кисело мляко пък броим по 1,29 лева в магазина, до момента в който по складовете се намира за 0,40 лева по-малко. Надценката тук е с цели 50 на 100. Рекордьор обаче е оризът, чиято междинна цена на дребно е 3,59 лева./кг, или с цели 59 на 100 по-висока, в сравнение с в склада за търговия на едро.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР