Девет наказателни производства за купуване на гласове в страната по

...
Девет наказателни производства за купуване на гласове в страната по
Коментари Харесай

Първи присъди за търговия с вот, най-много случаи има в Плевенско

Девет наказателни производства за пазаруване на гласове в страната по време на изборите за 48-о Народно заседание. Най-много случаи, съсредоточени на територията на една област, са в Плевенско. Първите две присъди по бързото произвеждане бяха прочетени за два дни. 720 сигнала за нарушение на изборното законодателство са получени в Министерство на вътрешните работи преди и по време на изборите. Образувани са общо 77 наказателни производства, 9 от които са единствено в деня на вота, оповестиха от NOVA.

Първата присъда по бързото произвеждане за пазаруване на гласове е за 57-годишен мъж от село Ставерци. Полицията го задържа в петък със лист с персонални данни на хора, а след признания в деня за размисъл се стигна и до съглашение с прокуратурата.

" Ние правихме скоро женитба и си направихме лист, защото предстоят… избори. А, не избори, а женитба. Наистина съм ошашавена. Този лист си е останал у дома. Той е изработен официално за хората, които сме поканили ", изясни Даниела Иванова.

Тя е брачна половинка на общинския партиен водач. Осъденият 57-годишен мъж е популярен  в селото като Самир. Съпругата му извади листата за разноските по упоменатата женитба, поради която станала грешката с ареста.

" Пазя го от остарялата женитба ", изясни Даниела.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР