Девет ключови обекта на Булгартрансгаз“ ЕАД бяха обявени от правителството

...
Девет ключови обекта на Булгартрансгаз“ ЕАД бяха обявени от правителството
Коментари Харесай

Два газопровода в региона - със статут на национални обекти

Девет основни обекта на „ Булгартрансгаз “ ЕАД бяха оповестени от държавното управление за обекти от национално значение съгласно Закона за устройство на територията и за национални обекти съгласно Закона за държавната благосъстоятелност. Министирте са взели това решение на последното си съвещание. Сред новите национални обекти е и газопроводът до Панагюрище и Пирдоп.

Обектите за уголемение, рационализация и рехабилитация на газопреносната мрежа, които получават този статут, са: газов хъб „ Балкан “, уголемение на газопреносната мрежа в сектора от българо-турската граница до компресорна станция „ Странджа “, уголемение на газопреносната инфраструктура редом на северния магистрален газопровод до българо-сръбската граница, преносен газопровод до Панагюрище и Пирдоп, метафоричен газопровод за Свищов, метафоричен газопровод до Разлог и Банско, рационализация на компресорните станции „ Лозенец “, „ Петрич “ и „ Ихтиман “, замяна на северен (магистрален) газопоровод в сектора Беглеж – Дерманци –Батулци – Калугерово и замяна на северния (магистрален) газопровод в сектора от Вълчи дол до Преселка.

 
Проектите за създаване на преносни газопроводи до Панагюрище и Пирдоп, до Свищов, както и до Банско и Разлог се финансират по линия на Международния фонд „ Козлодуй “, управляван от Европейската банка за възобновяване и развиване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР