Девет интернет приложения за комуникация - или почти всички популярни

...
Девет интернет приложения за комуникация - или почти всички популярни
Коментари Харесай

Не е лесно да си чиновник при Путин: Кремъл забрани Viber, Telegram и още 7 платформи

Девет интернет приложения за връзка - или съвсем всички известни платформи - към този момент са неразрешени за държавните институции и техните служители в Русия. Службата за наблюдаване на интернет на Кремъл - Роскомнадзор - разгласи лист с неприемливите чуждестванни информационни канали.

Под възбрана за потребление са:
Discord – платформата е основана в Сан Франциско, САЩTeams - платформата на Microsoft за бизнес връзка.Skype - също благосъстоятелност на Microsoft.Snapchat - американско приложение за известия и продан на данни.Telegram – основано в Дубай криптирано информационно приложение, което към този момент беше блокирано в Русия в интервала април 2018 - юни 2020 г.Threema – криптирано приложение за известия със седалище в Швейцария.Viber - благосъстоятелност на японски софтуерен конгломерат от 2017 г.WhatsApp - благосъстоятелност на Meta (Facebook)WeChat - китайско приложение
Първоначалните известия бяха за повсеместна възбрана в Русия на всички тези стратегии, само че след това се оказа, че към този момент тя важи единствено на държавните институции и служители. Ограниченията са на база закона за информацията, осведомителните технологии и отбраната на информацията “ - документът, на база на който е проведена машината за цензура на Кремъл и бе трансформират няколко пъти от началото на съветската война в Украйна, която Москва продължава да назовава " специфична военна интервенция ".

Използването на Фейсбук и Instagram от дълго време е блокирано в Русия - за всички съветски жители. В забранителния лист на Роскомнадзор за служителите обаче вършат усещане някои неналичия.

Отсъстват да вземем за пример основаната в Калифорния, Съединени американски щати, платформа Zoom - една от най-широко употребяваните в света среди за видеоконференции, незабавни известия и гласови повиквания.

Не предстои на рестрикция и размяната на персонални известия и информация посредством криптирания канал Signal - като и в този случай собствеността на приложението не е съветска.

Това е поредна крачка за ограничение на достъпа до информация и връзка в Русия. По-рано Кремъл изиска някои от горепосочените приложения, в това число Discord и Telegram, да отстранен „ дезинформацията “ от своите платформи. Според специалисти обаче задачата на нововъведените органичения не е толкоз да спъва обмена на информация сред хората, а да предотврати теч на сензитивна информация към непознати субекти от институциите в Русия.

Миналия месец Държавната дума предложи основаването на национална услуга VPN (виртуална частна мрежа) за тези, които се нуждаят от такава, с цел да могат да си правят работата. Повечето надеждни VPN артикули бяха неразрешени в Русия на две талази през януари 2020 година и декември 2021 година, тъй като сходни мрежи пречат на Роскомнадзор да държи под око интернет връзката в страната.

През септември 2022 година Русия вкара тласъци за „ вътрешен програмен продукт “, които предизвикват потреблението на съветски основани на Linux операционни системи като Astra Linux, ALT OS и Red OS в държавни и публични организации.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР