Девет години лишаване от свобода при строг режим е присъдата

...
Девет години лишаване от свобода при строг режим е присъдата
Коментари Харесай

9 години затвор за мъж, обвинен в опит за убийство на брат си

Девет години отнемане от независимост при непоколебим режим е присъдата на подсъдимия Митко М, упрекнат в опит за ликвидиране на своя брат, оповестяват от пресцентъра на съда. 68-годишният мъж е бил предаден на съда с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен за закононарушение по член 115, във член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс. В правосъдна зала подсъдимият признал виновността си и изискал делото против него да се гледа при изискванията на кратко правосъдно разследване.

``
реклама
На 21 февруари 2018 година сред двамата братя зародил спор в дома им. 56-годишният Румен М. бил освободен неотдавна от пандиза и се нанесъл да живее в дома на брат си. След почерпка с вино, на която по-малкият брат поканил безприютен мъж, подсъдимият взел секира и нанесъл голям брой удари с нея по тялото и главата на Румен. 
Пострадалият бил откаран в болничното заведение с тежка черепно-мозъчна контузия и в кома. Само с помощта на напъните на лекарите Румен съумял да се възстановил след нанесените удари с секира. За опита за убийството му бил арестуван брат му Митко и против него било формирано досъдебно произвеждане. Състав на Шуменския областен съд е удостоверил избраната  мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ па подсъдимия, взета още в деня на осъществяване на закононарушението. 
Присъдата на Шуменския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР