Девет години чакаме този бюджет за МВР. Имам предвид от

...
Девет години чакаме този бюджет за МВР. Имам предвид от
Коментари Харесай

Шеф на синдикат: ​Обещаните 55 млн. лева за МВР ​ги приемаме като гавра

Девет години чакаме този бюджет за Министерство на вътрешните работи. Имам поради от основаването на синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи през 2008 година. За целия този интервал заплатите са вдигнати веднъж - лятото на 2009 година от господин Миков с 5% и от господин Йовчев с 10% през 2013 година. Това съобщи зам.-председателят на най-големият профсъюз в Министерство на вътрешните работи Илия Кузманов. Но неотложно бяха понижени всички допълните заплащания в Министерство на вътрешните работи, тъй че номиналът на нарастването е доста невисок. Сега тези обещаните 55 млн. лв. ги одобряваме като някаква подигравка, съобщи още той.

Синдикатът на чиновниците на Министерство на вътрешните работи провежда митинг в София - 22-ри октомври. " Причината е, че нито едно настояванията на служителите на реда не е изпълнено ", изясни Кузманов.

" Не сме пресметнали какъв брой ще получим, само че никой не ни е обяснил по какъв начин ще бъдат раздавани тия пари. Аз съм съвсем сигурен, е не съществува скица за раздаването на тези пари. Тези 55 млн. лв., показани като 5% нарастване не стигат ", акцентира той.

Кузманов посочи, че следващата година България има 6 месеца председателство на Европа и евентуално изключителния труд, който ще се постави, ще се покрие от същите пари.

Зам.-председател на УС на Синдикалната федерация на чиновниците на Министерство на вътрешните работи сподели още, че не е изчислено вярно. „ Тези пари чисти ли са за нарастване или в тях влизат и осигуровките, тъй като в случай че в тях влизат осигуровките, отиваме доста надолу. Накрая ще се получи една сума от 30-40 лв. на човек “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР