Девет европейски държави провеждат среща на високо равнище, чиято цел

...
Девет европейски държави провеждат среща на високо равнище, чиято цел
Коментари Харесай

Девет европейски държави с инициатива да повишат производството на вятърна енергия в Северно море

Девет европейски страни организират среща на високо ниво, чиято цел е да се усили производството на вятърна сила в Северно море.

Форумът в белгийския град Остенде събира водачите на Франция, Германия, Ирландия, Дания, Нидерландия и Люксембург. Ще участва и ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. Делегации на Норвегия и Англия също ще бъдат на събитието.

Премиерът на Белгия Александър Де Кро съобщи, че задачата е до края на десетилетието да бъдат построени задоволително вятърни паркове в Северно море, с цел да се създават 130 гигавата електрическа енергия. Според него, до 2050 г този потенциал би трябвало да се усили до близо 300 гигавата.

Миналата година се организира първата среща на върха за Северно море, само че единствено с 4 участника – Белгия, Дания, Германия и Нидерландия. Сега фокусът ще бъде върху „ бързината на осъществяване “, по-специално посредством стандартизиране на нужната инфраструктура, тъй че вятърните паркове в Северно море да се построяват по-бързо и по-евтино.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР